Letar efter äventyr!

Jag har inte kunnat resa under hela sommaren, pga. jobb. Suget att åka utomlands har bara ökat och nu nöjer jag mig inte längre med en enkel solsemester i Thailand. Nu letar jag efter ett riktigt äventyr och visst kommer det att kosta lite mer men efter den tråkigaste sommaren någonsin är jag värd det. Pengar har sparats och letandet efter äventyret är i full gång.
Först var det tänkt att jag möjligen skulle åka själv, men nu har jag hittat en medresenär: Hans (inte så oväntat kanske).
Äventyret som toppar listan just nu är: Mount Everest Base camp. En 13 dagar lång trekking upp för världens högsta berg. Dock är Base Camp inte toppen på berget men det är så högt man kan komma utan erfarenhet och utrustning.
På andra plats ligger Borneos djungel. Här får vi både klättra för ett högt berg (inte i närheten så högt som Base Camp) och vandra i djungeln.
För många kanske Borneo låter bättre och de tycker nog att det är konstigt att Mount Everest toppar listan men det är utmaningen som lockar.
För Everestresan måste vi börja träna stenhårt redan nu (då vi åker i dec.). Vi kommer att gå i 6-9h per dag och sova i -25°C.
Förutom Borneo och Everest har vi kollat på olika volentärresor. Där får man jobba med olika djur så som apor, tigrar, elefanter osv. Det verkar skit kul men kostar nästan lika mycket som de andra två men här får man jobba under vardagarna (visserligen med djur, men ändå...jobba, orka liksom, hihi).


Mount Everest
image83


HON SPYR I DIREKTSÄNDNING! "jag har mensverk" HAHA

Lägg märke till (framför allt) tre saker:
  1. Hur illa hon mår sekunderna innan hon spyr
  2. Hur han (som ringer in) inte reagerar överhuvudtaget
  3. Och det bästa: Hur skön hon är när hon kommer tillbaka (och säger wooho!). HAHAHA


Jag måste bara tala om en sak: " Jag, Har, Mensverk!"

18 unika besökare! Nytt rekord!

Min nya taktik har lönat sig! 18 unika besökare är en stor ökning - Smaka på det Hans!. I
går och de närmsta dagarna har det legat runt 5-7 st/dag. Dagen är dessutom ännu inte slut, vi får se om vi når 20/st innan tolvlaget.

Grönan va grymt! Vi åkte alla bergochdalbanor, Vilda musen, klassiska berg och dalbanan (Jetline, åkte den 3ggr) och Kvasten.  Vilda musen tog Pers bergochdalbaneoskuld, hihi.
Tappade och hittade min kamera, jag var i chocktillstånd i några minuter.

Sveriges (tydligen) längsta ord:  Flaggstångsknoppsmålarlärling

Ha de
/Gamlingen

Ferre + Bilder

Igår slog det till ordentligt! Förkröket började klockan 19.30 och när kvällen var slut (runt 04.00) hade det flertalet gäster både spytt, strippat och betett sig allmänt dräggigt. Precis som det ska vara!

Delar av dokumentationen kommer redan nu, med bilder från kvällen. Filmen ska redigeras (censureras) lite innan jag kan lägga in den.

Ikväll blir det postfest (Per jobbar nämligen på posten och de har hyrt hela grönan + Linda Bengtzing). All inclusive! Alla attraktioner, mat och dricka är gratis. Det kan bli riktigt bra faktiskt.


Här har ni bilderna (några är inte för allmänhetens ögon och är därför inte med).

Njut!


/Gamle G

Klicka på bilderna för att få dem större och spara!

OBS: GLÖM EJ ATT LÄMNA KOMMENTARER!


"Idag skriver vi historia"

Ikväll händer det! Och hela dagen ska dokumenteras med både film och foto!

Men först till något tråkigt.
Antal läsare på min blogg har minskat drastiskt -från 12 stycken/dag till (under de senaste dagarna) bara 6-7/dag. Men detta faktum ska jag göra lite ändringar i min blogg. Från och med nu, blir det mindre pluggsnack och mer socialt och lajv. Detta vill jag inviga genom en ny kategori: Kalas!
Första inlägget blir imorgon (kanske  övermorgon) då jag möjligen kommer att vara väldigt upptagen (bakis).
Där ska jag skriva roliga inlägg om de senaste festerna och tillställningar. Det kommer att finnas massor av bilder och filmer för alla att se. Så stay tuned!

Festen som är ikväll blir den första som dokumenteras och dokumentationen har faktiskt redan börjat.

Ses
/Den gamle gode!

Plugg, plugg, plugg - Fest!

Denna vecka är en riktig härlig, mysig, underbar och alldeles magnifik pluggvecka. Inleds med de gamla vanliga uppgifterna (läsa några kapitel i Sex and death) för att sedan redovisa artikeln som jag nämnde i förra inlägget. Sist men inte minst ska vi ha ett nätseminarium, vilket innebär att vi ska läsa några kapitel i Theory and reality och sedan diskutera det vi har läst på kurswebben (skolans nätverk).

Men det allra bästa med pluggveckan är belöningen - Fest på fredag! Då ska högtalarna sprängas, taket brinna och spriten flöda!
Ses där!

 Ha de görre!
/gamlingen

image23
Hans och David laddar inför fredag!

Plugg + sjuk = Jobbigt

Är sjuk, igen. mådde dåligt (framförallt ont i halsen) förra veckan sedan mådde jag bra över helgen men blev sjuk i natt igen. Extra jobbigt är att jag måste plugga idag.

Förutom det jag måste läsa i den klassiska boken "Sex and death. - An introduktion in biological philosofy" ska vi (jag, Hans och David) hitta en forskningsartikel som är relaterat till det vi läser just nu och redovisa vad den handlar om inför resten av klassen. Kan låta lätt, men tro mig den engelska som artiklarna är skrivna på är inte den vanliga engelskan du, jag och alla andra är vana vid. Orden hittar du inte i en vanlig svensk-engelsk, engelsk-svenskordbok precis.

Här är en del ur den artikeln som vi ska redovisa, som heter  "Evolution, altruism and cognitive architecture: a critique of Sober and Wilson's argument for psychological altruism ":

 "Sober and Wilson have propose a cluster of arguments for the conclusion that "natural selection is unlikely to have given us purely egoistic motives" and thus that psychological altruism is true. I maintain that none of these arguments is convincing. However, the most powerful of their arguments raises deep issues about what egoists and altruists are claiming and about the assumptions they make concerning the cognitive architecture underlying human motivation. "

Intressant men svår (torts att detta är en s.k. abstract och är en förenklad förklaring på vad artikeln handlar om. Vissa begrepp är essentiella för att förstå hela texten, t.ex. alruism (samma på svenska) som är motsatsen till egoism. Några av dessa ord har vi redan lärt oss eftersom vi läser om ämnet i boken (Sex and death) andra får vi ta reda på vad de betyder, på typ google.

Aja, ska fortsätta plugga nu!
Ha de!


Bilderna är från idag. Hemma hos brorsan, i Huddinge. (Lägg märke till bokens namn)

Första siffrorna klara - Kanye leder!

Det lutar åt vinst för Kanye West mot 50 cent i skivssläppsbeefen. Första siffrorna är här och baserat på dem beräknas Graduation sälja 575.000-700.000 ex på första veckan. Curtis ligger trots allt tätt efter men beräknas sälja 550.000 - 600.000 ex.
Kommer vi få se en av vår tids största (ur kommersiell synvinkel) hiphopartister sluta? Om han håller sitt ord och Billbords uträkning stämmer så är det så det ser ut.

Heja Kanye!!


En grabbkväll som eskalerade till två klämda fingrar och kalsongdans

Igår skulle gamla goda segeltorpsgänget träffas hemma hos Martin för att ta några öl och snacka lite skit. Men efter de där "några" ölen blev vissa i gruppen lite rastlösa och ville ha mer en bara en grabbkväll (hum, hum Jerka!). Så telefonerna togs fram och letandet efter partyfolket började.

Till en början verkade det lite hopplöst. Klockan var närmare 22 och alla verkade redan ha planer. Men efter några fler samtal löste det sig. Det slutade med att Per sprang omkring och inte riktigt visste vad han hette, Eve vart as kalas och röjde som fan, Adde, Ragge och Jerka dansade i kallingar och jag får mitt pekfinger och långfinger klämda i ytterdörren (Per som smällde dörren).


När fyllekäket började dra igång startade en diskussion om vad Ragge (som var as kalas förövrigt) skulle få om han lade in snorren i toastmaskinen (och stängde den helt och vänta tills den blinkade grönt). Vi började med tusenspänn, vilket inte intresserade honom. När vi var uppe i orealistiskt mycket pengar och han började ta på sig skorna för att dra hem, skriker någon ut att han kan få Emils farsas Corvette. Han vänder sig snabbt om och med en tomblick och allvarligt låg röst säger han iskallt:

- Jag gör det! Jag skiter i, vart är toastmaskinen?

Han börjar leta men innan han hinner inse att den står precis bredvid honom säger Emil att han kan dra åt helvete, och att han kan glömma bilen.

Trots den stora besvikelsen (både för oss och Ragge) skrattar alla. 


Kvällen vart skön, och ikväll blir det del 2, fortfarande hos Martin!

Vi ses där! Ha de görre!

På bilden: Ragge med ett äpple i munnen
image19


Gamlingen dissar fjortisar

Efter en mysig natt hos Hans vaknar jag till den löjligaste ?top ten at ten-list? på Mtv. Bara töntiga fjortis-Emorocklåtar. Några låtar gick att lyssna på dock, typ Green day och Fall out Boy men ju högre upp på listan desto mer fjortis vart det. Avslutades med ett band vid namn Tokio Hotel som etta. Låten sög, likaså videon och tjejen (eller killen, man vet inte riktigt) som är sångare i bandet. Bandmedlemmarna var typ 13 år.
En annan sak som irriterade mig när jag såg på emolistan var hur många tuffa, coola och super hårda rockband det finns, i alla fall om man sätter på mute (stänger av ljudet alltså). För lyssnar man på musiken skulle det lika gärna kunna vara vilken Britney- eller Nsynclåt som helst. Jag tänker på Good Charlotte och My Chemical Romance, alltså fjortis-poprock. Emo var hårt och underground en gång i tiden och nu är det Avril Lasagne eller vad hon nu heter.
Dock gäller denna övergång från äkta musik till falsk pop all musik, eller i alla fall hiphop också. Ta Nelly (inte Furtado) till exempel. Han har inte rappat på flera år. Nu för tiden sjunger han endast. Inget fel med att sjunga men de låtar han gör kan knappast kallas för hiphop. Han är nog en av grundarna till den nya musikgenre ? HipPop! Jag antar att det har att göra med den köpkraftiga yngre, ungdomsgruppen ? fjortisar och alla andra som skiter i vad musik bör vara och lyssnar, dansar och skriker till vilken skit som helst. Till er: SLUTA KÖP SKIVOR!, så slipper jag sån skit!
Oj, nu kom det en bra låt på TV, Foofighters nya. Både låten och videon är så grymma.

Hursomhelst ska jag sluta sura nu! Måste ?get in character?, pluggkaraktären alltså. Avslutar med några bra rappare/artister som ?keeps it real?, haha! Ha de! (på bilderna: Nas, Lupe Fiasco och Kanye West)

image16image17image18

Halo 1 avklarat för nionde gången!

Då har jag och brorsan klarat av Halo 1 igen! Tokigt bra spel måste jag säga!
2an kvar sedan blir det en helhelg med halo 3 (får gåshud av självaste tanken!)

Sitter hos Hasse brasse just med Icha Bod spinnandes på magen. Ska kolla på Napoleon Dynamite strax! Och för de som ej sätt den rekommenderar jag den varmt!

Ha de görre

2 söta bilder på Icha som jag tog nyss!
image14image15

Idag (förrigår) avgörs det! Den stora skivduellen är här!

På grund av för mycket tryck på hemsidan kunde jag inte lägga in detta inlägg den dagen jag skrev det. Men jag lägger in det idag istället. Ha re!

Den stora dagen är framme och vi får slutligen se vem det blir som tar hem segern, nallebjörnen (Kanye West) eller gorillan (50 cent). Vem säljer flest skivor idag?


Under några veckor har de två hiphop-giganterna fått extra mycket ljus på sig. Dels på grund av att de båda släpper efterlängtade plattor men mest på grund av att de är under samma dag de släpper - idag.

Stjärnorna har båda uttalat sig i media och gjort det hela till en tävling. 50 cent har bland annat sagt att om Kanye säljer fler skivor kommer han att sluta rappa (men fortsätta producera). Kanye som är den "mognare" av de två säger att han hellre blir nummer två idag än nummer ett under en dag då ingen bryr sig.


Själv är jag ett grovt Kanye-fan och hoppas att han vinner! Inget ont om 50s musik men hans omogna och allmänt löjliga attityd får mig att må illa. Kanye är en både bättre rappare och producent. Dock har han lite Gudkomplex, men han är ett musikalisktgeni och har rätt att vara lite kaxig. Som han själv säger: " I'm so polished, I got a right to be a little bit snobbish"


Dessutom har jag båda skivorna (piratebay såklart) och jag måste säga att jag är något besviken, på båda faktiskt. De är lite tråkigare än förväntat. Graduation (Kanyes) har ett par riktigt bra spår (likaså 50 cents, Curtis) men det är långt ifrån den klass man förväntar sig från G-unit chefen och "The Luise Vitton Don" . Både Late Registration och The collage drop-out var extremt bra (samma gäller för The Massacre och Get rich or die trying) men dessa två nya är en lätt besvikelse, inte helt åt skogen men som sagt långt ifrån den klass man är van vid. Bästa låtarna på Graduation (förutom det vi har hört tidigare)  måste vara "Big brother" (som handlar om Jay-Z) och "Good Life" med T-pain (han som låtsatsassjunger).

image11


Halo teaser (ALLA HALO-NÖRDAR SE HIT!)

I väntan på Halo 3 (en och en halv vecka kvar, OH YES!) så får vi en teaser till filmen som verkar mycket lovande! Självaste Peter Jackson som producent och Steven Spielberg som executive director.
Ha lite tålamod med den dåliga kvaliteten.


Paris, Je T`aime - En romantisk och välgjord episodfilm 4/5

Paris och kärleken är i luften. Vi får möta flera olika människor i deras vardag, alla i Paris. Det finns ingen sammankoppling mellan berättelserna förutom det stora temat: Kärlek. Kärlek i alla typer och nyanser. 


Med många duktiga skådespelare och regissörer blir filmen en fullträff rakt in i hjärtat. Detta är ett projekt som alla filmälskare kommer uppskatta. Det är inte bara skådespelet och manuset som är bra. Filmen har en experimentell känsla över sig. Det märks att de regisörerna (18 stycken, bl.a. bröderna Coen)  vill bidra med sitt bästa (nästan som om det vore en tävling). Inget mig emot då jag är en filmnörd som älskar konstiga, experimentella filmer.

Men se upp, är du ingen filmnörd, har du ingen partner och är ensam när du ser filmen är det kanske lika bra att du låter bli, upplevelsen blir nog inte lika positiv då. Du kommer antagligen känna dig ensam och tycka synd om dig själv.Är du dock singel och känner någon speciell som du gärna skulle komma lite närmare, är filmen perfekt! Man blir kär i TV-bordet om det så vill. Filmen lämnar ingen oberörd!

De olika typer av kärlek vi ser är bl.a:

Kärlek mellan: Man och kvinna
                           Man och man
                           Far och dotter
                           Mor och son
Vampyrkärlek (vad det nu är)
Kärlek till sin hobby
Kärlek till sin stad
Nykärlek
Föråldrad kärlek
Olycklig och lycklig kärlek

Bra skådespeleri från bland annat: Nathalie Portman, Willem Dafoe, Nick Nolte, Elijah Wood, Steve Buscemi och många fler (många duktiga franska skådespelare också).

image10


The Bourne Ultimatum - Trilogin är fulländad. 4/5

Det tredje och slutliga kapitlet om agenten som förlorat minnet, Jason Bourne är här. The Bourne Ultimatum är minst lika actionpackad och spännande som de två tidigare filmerna.

Efter de andra två filmerna har Jason Bourne (Matt Damon) börjat inse vem han är. Han har förstått att han är en agent, detta gjorde han redan efter första filmen men nu jagar han efter sanningen. Sanningen om vem han egentligen är. På grund av minnesförlusten får han endast små pusselbitar genom så kallade "Flashbacks" dessutom får han lite hjälp av andra.

Ultimatum är regisserad Paul Greengrass som också har gjort The Bourne Supremacy och United 93. Matt Damon gör rollen bra dock har han en något sämre trovärdighet än i de två tidigare. Förutom några små töntiga missar (t.ex. att en agent som ska döda Bourne blir i princip krossad i sin bil och är helt mörbultad och sedan en kvart senare är han uppe på benen hack i häl på Bourne, utan en skråma) är filmen mycket bra. Det är spänning från början till slut och actionscenerna håller hög klass.

Jag kan inte låta bli att dra paralleller mellan denna handling och berättelsen om X-mens Wolverine. De mest självklara är:

  • De letar båda efter ett glömt förflutet och slår sig fram till sanningen.
  • De får båda orealistiska krampaktiga Flashbacks.
  • De är båda militära experiment.

Hursomhelst är filmen mycket bra och bör ses
image8

Vandring runt Gömmeran + completos i Flemington

Igår var det kalas hos Johanna. Tråkigt att meddela att jag kollade på fotboll och missade frågesporten om antikens Grekland (som jag faktiskt hann träna lite till). Matchen var bra, trots det tråkiga poängresultatet 0-0. Jag talar förövrigt såklart om Sverige-Danmark matchen.
Sov hos Hans, blev lite mycket för oss båda. Mest för honom.

Idag har vi kollat på Tintin och sedan gick vi runt Gömmaren. De som gick var: Jag, Hans, Johanna och Lina. Nu tillagar de completos (korv med massa grejs på, som typ sallad, tomat och lite annat skoj).
Ska på bio ikväll. Bourne Ultimatums smygpremiär, oh yes!! Längtar!
Dags att äta herrå.

Görre!



På bilden (från vänster): Johanna, Hasse brasse och Lina (mina prommiskompisar). Katten är Ichabod.

Träning (Lajv)

Jag och Hans tränar inför oktoberlajvet i Uppsala. Lite ringrostig sen sist. Jag behöver helt klart jobba på min frontflash. Obs: Jag i rött.
 

Måste hinna plugga till tipsrundan ikväll!

Fredagskvällen blev inte så "rökig, krökig och förökig" som tänkt. Vi hamnade slutligen hos Evurt (Eve, Evelina). Där krökade vi lite smått (jag drack knappt något alls), snackade skit och hade det allmänt trevligt. Vid halv två var det dags att gå hem, då hon jobbar idag och behövde sin skönhetssömn, hihi!

Idag är en ny dag och inte vilken dag som helst, det är en lördag! Vilket innebär att det måste firas. Och vad kan vara mer rätt än en Aloha meny på Max hamburgare? Wow jag längtar redan! Efter det blir det träning. Runt Gömmaren ska vi springa, jag och min bror (som antagligen kommer att banga p.g.a. att han festade igår. Och när han festar festar som om det inte finns någon morgondag. Det är standard att det ska bli för mycket liksom). Sedan kalas hos Johanna. Kalaset har ett utomordentligt bra tema: Antikens Grekland! Vi ska bland annat ha en quiz! Jag har ännu inte hunnit läsa på så mycket men det ska jag göra efter träningen!

Ses lite senare! Puss på stjärt!

Ps. Bilden är på mina små solsken. Han till vänster är min favorit, Napoleon. Han till höger är Sir William och är konstig. Hejdå, kram!
image6

Dagens rim (första)

Ikväll ska vi ut och kröka!
Med Martin, Per och Darko - som har försökt sluta röka!
Det går si och sådär med dett
En bigmac och co. kommer jag att vinna på vadet

Jurker - The Human Beatbox (skapad av gonz)



En liten kortfilm som jag gjorde i våras. Stjärnan i filmen är Jerka, även kallad Hajen. En länk till hans blogg finns vid mina länkar. Puss på stjärt!

Pluggdagen

Nu är pluggdagen snart avklarad. Gick upp 08.00, för att ta bussen till skolans bibliotek. Eftersom jag ännu inte fått boken vilken jag beställde för nästan en vecka sedan (Bokus suger) var jag tvungen att låna den på daglån vilket innebär att jag måste lämna tillbaka den om några timmar (20 kronor/h i måste annars betalas).
Webbseminariumet ska alldeles strax inledas och 3 inlägg är obligatoriska.  Ämnet är Vetenskaplig filosofi, alltså vad är kunskap, vart får vi kunskap ifrån, vilka filosofer är främst inom ämnet? Mycket biologisk filosofi ingår i kursen. T.ex. diskuterar vi mycket om gener och evolutionen, mycket intressant måste jag säga.

Lite begrepp som har lästs under dagen:
Alla begrepp tagna ur "The Structrure of Scientific Revolutions" av Thomas Kuhn.

                 -Paradigm (broad och narrow)
                 -Normal science
                 -Incommensurability

Aja, dags att återgå till pluggandet. Ha de görre!



testing testing

image3


Shrek the third + prommis

Åt, gick på bio, gick hem. Sällskapet bestod av Johanna, Anna, Hans och Johannas två vänner. Filmen (Shrek the third) var hyfsat bra - bra, men inte samma klass som de två tidigare filmerna. Mat: Sovlaki, mycket gott.
Efter filmen avbokades Halo-kvällen (vilket gjode Darko något kinkig) och en prommis lades in på schemat. Mcdonalds blev destinationen, dubbelcheesen med bacon satt fint, gratis förståss. Sällskapet bestod denna gång av Martin och Per. Det var en mycket trevlig promenad likaså pratstunden.
Imorgon blir det en pluggdag, längtar redan till biblioteket och läsandet.

Ha de görre!


Dags att skapa en blogg!

Ja, då var det dags för Gamle G att skapa en blogg! Vad ska denna blogg innehålla då? Tja, lite allt möjligt. Som min gode vän Hans sa när jag frågade vad man skriver i blogg: "Det brukar väl stå vad man tycker och vad man har gjort och sånt, typ att han du sitter bredvid är ballast i världen" (och menade sig själv).
Man kanske ska börja med att presentera sig.
- Hej, Alexander heter jag, är 21 år och pluggar journalistik på Södertörns Högskola. Ha de gött!

- Här är jag som bäst. Oh, yes!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0