ÄG!

Så skönt! Uppsatsen är både inlämnad och redovisad! Börjar en ny kurs nästa vecka vilket gör denna helg extra skön! Dessutom kännar jag mig mycket bättre, inge mer ont i halsen! Oh Yes, säger jag bara!
Så imorrn börjar den seriösa träningen på nytt!! Har faktiskt saknat att träna måste jag säga.

Ikväll blir det myskalas hos Hans, många från klassen kommer över för att kolla på film och snacksa som sjutton! Vi ska tjocka oss rejält, och fira att kursen är avklarad!

Heja heja, friskt humör. Skjortan hänger utanföör!!

Herrååå'

Hans sjunger/diggar och dreglar!

Nya Outside, ute nu!

Var (som sagt) på bio igår. Stardust, helt OK. Inte vad man förväntar sig faktiskt, roligare, typ komedi nästan.
Mer intressant är dock att jag har köpt nya numret av Outside! Den äger (nästan lika mycket som förra numret). Bland annat finns det en artikel som en riktig äventyrsnisse har skrivit om motivation och förberedelse inför ett äventyr (expedition). Wow säger jag bara. Han kan sina grejer! Johan Ernst Nilson heter nissen och har varit överallt- Everest, Antarktis, Sahara (vilkt var hans första äventyr, han cyklade från stockholm), Kilimanjaro och Borneo. Killen har gjort allt! Gillar man såna grejs är det värt att hålla ett utkik efter hans kommande bok, ska jag göra iallafall!

Idag blir det lite plugg, ska redovisa uppsatsen på onsdag och powerpointen måste göras. Förutom det blir det en kortare prommis (är ju lite sjuk). Vädret är perfekt för en promenad, duggregn, blåsigt...just the way I like it!

Ha de görre!



Rolig film. Japanerna har alltid de sjukaste tv-programmen!
Det är moment två som är roligast!Det är värt att vänta, eller spola fram lite. Jag lovar!

1408, Råttatouille och överraskning.

Helgen är avklarade, likaså uppsatsen. Det som återstår är nu redovisningen, som skall göras på onsdag.
Helgen va lungn, skön och filmig. Bio på fredag, 1408 av svenska Håfström. Inget att hänga i julgranen precis trots så bra kritik (mest från svenska recensenter som ger alla svenska filmer bra kritik). Efter filmen satt vi och nördade oss hos per, halo till 04.00. På lördagen var jag i stan men Mårten gås, köpte tre par sockor (mmmmmmeverest). Kvällen vart det film hemma, Råttatouille. Kalasbra film! trots att jag har (typ) fobi för råttor.
Ikväll (söndag) blir det bio, igen. Vet itne ritkigt vad det blir för film denna gång. En överraskning!
Varför det har blivit en så lugn helg beror på att jag är sjuk. Förkylningen har utvecklats till en seriös smärta i halsen, dock inget en alvedon fixar.

Skulle vilja lägga upp min uppsats på bloggen, men eftersom den är på nio sidor lång kan jag inte bara lägga upp den som ett vanligt inlägg. Tänkte att det kasnke går att lägga upp som fil. Någon som vet hur man gör?

Puss på stjärt!

Vilket monster!
image117

The Punisher

Har suttit och skrivit på min uppsats hela dagen, är lite mör. Ska nog avsluta kvällen med en film och en snickers (mums). Ont i halsen har jag haft i några dagar också, vilket har gjort att jag inte kunnat träna. Det är Ok eftersom jag ändå behöver en paus. Det blir plugg resten av veckan (med undantag för helgen såklart). 

En liten nyhet är att jag har börjat läsa  serier (Graphic Novels) igen! Har inte gjort det sen våren men blev lite sugen igår så jag läste igenom hela The Punisher- Army of one, såå grym!
När han ska slåss mot The Russian (en 2.5 m lång och 2m bred ryss, som är typ odödlig och IQ som en fiskpinne) blir han nedkastad från The Empire state building. Som tur är, blir han räddad av Spindelmannen (coolt!). Men som the punisher är, tackar han inte ens honom - Tvärtom, när spindelmannen blir knockad av Ryssen använder han honom som slagpåse och sköld för att sen spruta Ryssen med den stackars medvetlösa spindelns nät.
Det är lika våldsamt som det är roligt! Ska nog beställa en ny från adlibris snart!

Görre/ gonzalito

Så här (typ) ser jag ut när jag är ute och tränar!
image114


The Punisher (ur welcome back, Frank av Garth Ennis) och The Russian. Grymma serier!

image116image115

Lite folk - Mycket fest!

Igår vart det dags! Det var Per som återigen öppnade dörrarna för de festsugna, vilket denna gång var få, ack sällskapet gjorde väsen som många. 
Kvällen började med en lek känd vid namnet Sanning eller konsekvens  (moget, jag vet). Speciellt moget är det att de var fem killar som spelade, dock mycket underhållande att titta på, och dokumentera! Leken som var dömd att urarta fick blyga att strippa och djärva att springa runt huset nakna.
Bland kvällens underhåll fick vi se mycket dans, framför allt från vissa  halvnakna (killar) med tendenser att klä av andra (också killar), apelsinskalsätande och en moonwalkande Jerka, Martin och Darko möttes på dansgolvet som Romeo och Julia på ecstasy (som vanligt), och fråga mig inte vem som är Romeo och vem som är Julia, jag har ingen aning!
Summerat var kvällen lyckad. Många ligger nog fortfarande deckade hos Per, andra har säkerligen gått hem väldigt  tidigt imorse och extra tyst för att inte väcka den främling som ligger bredvid henne/honom. En rolig kväll!
Kvällens festnisse: Ragge (helt klart)!

Ps. Jag drack inte en droppe!

Lite bilder (tyvärr måste jag säga att det blir mycket censur denna gång, dock är detta ett tecken på en lyckad kväll!)




Avlsutar med film som förklarar lite av kvällen bättre än bilder. Lite mörk men det du ser är Jerka och Ragge som dansar, utan tröjor. Jerka avslutar med att slicka Ragge på bröstvårtan, mm...pysigt!




Ikväll är det ferre!

Idag blir det plugg + lite träning + ferre ikväll!
För bilder och godis från festen får ni checka in imorn! Ska bli rejält!

Kram på stjärt/ gonzilago


Bild från i somras när vi grillade hos Per. Jerka är så nöjd med sin mat (njuter).
image100


Lite olika + Chuck Norris

Två veckor utan lektioner, låtar skönt kanske men detta innebär dock inte att vi slipper plugga, tvärtom! Vi är lediga från skolan för att göra just det- plugga alltså. Uppsatsen ska vara klar och redovisas 31 oktober. Ämnet jag skriver om är arter (alltså hur man skiljer djur och växter från varandra). Detta ska kombineras med en forskningartikel som ska förklaras och utifrån nyckelordet som vi har fått (art är mitt, som sagt) ska den kritiseras.

Aja slutsnackat om plugg!
Idag har jag gått till skolan, sedan ska jag gå till gymmet för att fullfölja ett bra träningspass. Det som gör just denna långa promenad speciell är att jag håller på att gå in mina nya kängor. Det gör ont som fasiken men måste göras!
Ikväll ska jag och Hans ha myskväll och kolla på film. Jag ska sova där eftersom jag är ganska utmattad i benen och kommer inte orka gå imorgon till bibblan imorn.

Ha de görre / Gonzingo!


Conans Chuck norrisspak. Dock är det inte klipp från walker texas ranger utan en skit gammal och minst lika dålig film. Se detta! Extremt roligt!


Hur känns det att vara på toppen?

Hur känns det att vara på toppen av Mount Everest? Detta är något jag troligen aldrig kommer att få veta. Men vad jag kan få veta är hur det ser ut när man står där! Och det kan även du! Kolla in det här! Så sjukt coolt!

http://www.panoramas.dk/fullscreen2/full22.html

1 på 10 dör!

Det är söndag och långt ifrån en vilodag - idag ska det tränas ordentligt!
Jag börjar träningen med en powerwalk (minst en timme), sedan går jag till gymmet, där jag ska intervallöpa i uppförsbacken och avsluta med gammal hederlig styrketräning. När jag cyklar hem ska hela kroppen kännas som överkokt spagetti!

Ikväll är det Halo som gäller. Vi ska va hos José och spela på två HD-plasmatvn. Det var ett tag sen vi gjorde detta. Sist (och alla gånger innan det) ägde jag eftersom det var Halo2 vi spelade. Idag blir det nya puckar med Halo 3. Har spelat multiplayer endast en gång och jag måste erkänna - jag sög (till en början i alla fall). vart lite bättre efter någon timme men långt ifrån min överdomenans som jag brukar ha.

Föresten visste du att 1 på 10 som klättrar Mount Everest dör? Det var inte lite! Undra hur många som får köldskador och blir akut höjdsjuka!?


Lite roligt klipp från nyheterna i USA.  Hon säger fel, stackarn!
 

Nu är resan på G!

Det var ett tag jag skrev. Detta ber jag om ursäkt för, men skolan har varit rejäl!

Igår betalade vi den första avgiften ur vår Mount Everest-trekkresa (flyget betalades för några dagar sen). Dessutom köpte vi de första trekkartiklarna för resan. För mig vart det: En tröja/jacka, kängor, strumpor och ett underställ. Hans inhandlade kängor, strumpor och en armekniv/tång (ascool).


image93image92image94
Tröjan är från Stormy Weather och är windsäker och vattenresistent. Den har även polytech som är precis samma sak som Gore tex.

image89image90image91
Kängorna är en trekkingmodel från Lytos. De är helt vattenavstötande och har ett ylleinlägg för att hålla värmen. Sulan är gjord av Vibram (som alla de stora kängmärkerna använder). Jag var tvungen att göra ett val: Gore-tex eller inte Gore-tex. Utan Gore- tex andas skon inte lika bra och det finns risk för fukt men fötterna hålls varma. Med Gore-tex andas skon och fukten försvinner men det finns risk för att fötterna blir kalla.

image96image98image99
Strumporna och understället är i syntet (andas bäst). Inget klädesplagg som sitter nära huden får vara i bomull. Bomull håller fukten kvar och när fukt kyls ner blir det riktigt kallt och det blir risk för frossa och käldskador! Viktigt att inte använda bomull!!


Ikväll är det fotboll, det är alltid trevligt! Imorgon är det träning och sedan Halo- för hela slanten!
Herråååå!

Japansk Tv äger!

Allt jag kan säga är - Du måste se detta!!

HUMAN TETRIS! Japanskt underhållningsprogram! Galet kul!
 

En skitig dag

Igår var en riktigt skitig dag. Vill inte gå in på några detaljer men resan till Nepal var på väg att gå åt skogen bland (mycket) annat. De vi hade bokat biljetter hos visade sig vara fifflare som flera personer haft problem med. Dock har det förhoppningsvis löst sig. Idag har vi nämnligen betalat varsin biljett till Nepal, via Doha. Kommer bli grejt!

Med huvudverk ska jag idag plugga (iallafall försöka). Tar nog en alvedon innan jag sticker ut på min cykeltur.

Ps. snart blir det oktober lajv! SÅ LOL!


En rolig film när Hans (för ett par dagar sen) diggar till sin lånade Nokiatelefons ringsignaler, han avslutar genom att dregla ner sin soffa, lol.


11 dagar i rad!

På grund av resan till Everest har träningen blivit prio. nr 2 (efter plugg).
Idag gick jag upp 09.00, för att plugga. Klockan 11 behövde jag en paus, som slutade som ett två, nästan tre timmars träningspass.
Cyklade (mycket snabbt) till SATS, där jag styrketränade, intervallöpte och rodde. När jag var på väg hem insåg jag att klockan var närmare 15.00 och att jag fortfarande inte hade ätit något alls. Så jag slängde ihop en kanongod sallad och åt mig proppmätt.
Efter det kom tröttheten ikapp mig och jag vart totalt förlamad. I nästan två timmar låg jag deckad i soffan.
Mörkret kom och nu är det alldeles för sent för att plugga. Med andra ord kom träningen ivägen för plugget (aj aj). Får ta ikapp i helgen, tyvärr.
Nu har ja tränat 11 dagar i sträck, ibland dubbla träningspass - And I like it! Kommer troligen inte kunna fortsätta så men att jag inte köpt busskort, gör att jag måste cykla eller gå bl.a. till skolan.

Imorgon ska biljetterna till Nepal betalas. Ska nog köpa kängor också, måste gå in dem.

Ha de!


Detta är min bror Roddan. Jag rakade honom och passade på att göra lite roliga frisyrer! Denna är en klassiker!
Ps. Gissa vad han ska likna? Ett tips: de lever i celibat och bor i kloster. Nu vart det riktigt svårt, hihi

image85


Flempan - hem

Idag efter skolan gick  jag hem (powerwalkade med tung packning). Slutade fyra (var dock kvar till fem). Vi (jag och Hans) började träningspasset klockan 17.20, och var framme 19.20, detta med en liten avvikelse in till Lina där vi hämtade varsin tjocktröja eftersom vi var lite för lättklädda (hihi, lättklädda!). Det tog alltså två timmar och kändes inte alls så tungt, vi drack varsin gainomax medan vi väntade på Hans buss hem. Det var lite kallt så en varm dusch var givet när jag kom hem. - Ett gediget träningpass!

Imorgon blir det plugg och träning för hela slanten! Görre!

image84

Avslutar med en alvbild (tagen på grönan i år)

Bokade biljetter!

Biljetterna är bokade men ännu inte betalda. Vi väntar endast på klartecken från vår bliviande lärare och kursansvarige. Detta eftersom vi kommer hem (från den planerade resan) nästan två veckor in på kursens slut. Vi missar alltså slutklämmen.
Tur att det inte är någon tenta. Men jobbigt är att uppsatsinlämningen är just då (plus flera seminarium och responslektioner).

Ja då undrar ni vilken resa det blev tillslut!? Det blev alternativ nummer ett: Mount Everest BC!
Det kommer bli tungt men träningen har redan börjat och vi har kollat en del på utrustning och såvidare. Dessutom läste jag om några nissar som åkte på liknande resa och blev sponsrade. Kanske värt ett försök. Isåfall får jag ta kontakt med min gamla chef på Södra Sidan och se om de vill skriva om två nördar som ska trekka sig upp för världens högsta berg.

Mer om resan snart
Görre



Mount Everest. Dock är detta summit (toppen) och dit ska vi inte. Vi ska till BC vilket är så långt man kan komma utan att klättra med riktig (och svindyr) utrustning.
/gamlingen

RSS 2.0